Stomatologické mikroskopy - Keď detaily rozhodujú

Aké sú výhody použitia mikroskopov Zeiss a CJ-Optik?

Mikroskopická stomatológia predstavuje inovatívny prístup v oblasti zubnej starostlivosti. Využíva stomatologický mikroskop na presné a detailné vykonávanie zubných procedúr. Zuby a ich štruktúry sú príliš malé aby lekár mohol zachytiť všetky detaily len pomocou vlastného zraku. Využitie optickej pomôcky v podobe stomatologického mikroskopu prináša potrebné zväčšenie ošetrovaných oblastí.

Aké sú výhody použitia mikroskopu?

  • Vyšetrenie

Stomatologický mikroskop umožňuje identifikovať aj najmenšie defekty zubov a rýchlo diagnostikovať odlomenia či prasknutia.

  • Výplne

S presnosťou dokážete odstrániť poškodenú zubovinu a sklovinu a precízne tvarovať výplne do najmenších detailov. Aj vďaka tomu bude výplň vyzerať prirodzene.

  • Endodoncia

Pri endodontických zákrokoch je použitie mikroskopu kľúčové. Bez neho sú  vnútro zuba a koreňové kanáliky pre oko zubára málo viditeľné. Mikroskop poskytuje presný obraz vnútorného priestoru zuba, umožňuje tak kvalitné ošetrenie s úspešnosťou prekračujúcou 96%, čo zabraňuje nevyhnutnosti extrakcie zubov.

  • Protetika

Práca s mikroskopom zabezpečuje precíznosť do najmenších detailov a minimalizuje poškodenie okolitých tkanív, čím dokážete garantovať práce s dlhodobou životnosťou.

Stomatologické mikroskopy Zeiss a CJ-Optik

Pokiaľ neustále hľadáte spôsoby, ako pozdvihnúť a odlíšiť svoju prax od ostatných, mierite na tie najvyššie úrovne výkonu a výsledkov – funkčne aj esteticky, ZEISS EXTARO® 300 je pre vás správnym riešením. Poskytuje prelomové režimy vizualizácie, ktoré prinášajú nové aplikácie v mikrostomatológii. Od efektívnejšej detekcie kazu až po jednoduchšiu obnovu zubov. ZEISS EXTARO® 300 je pripravený priniesť revolúciu a odlíšiť vašu prax.

Telo mikroskopu s unikátnym užívateľským rozhraním umožňuje ovládanie mikroskopu jednou rukou z madla mikroskopu. Novinkou sú špeciálne filtre - Fluorescence Mode, TrueLight Mode a NoGlare Mode, vďaka ktorým uvidíte aj najmenšie defekty. Ponúka taktiež TriLED s LightBoost - nové bez údržbové LED osvetlenie je svojou svietivosťou ekvivalentné xenónovému osvetleniu a Varioskop 230 umožňuje upravovať pracovnú vzdialenosť v rozpätí 200 - 430 mm či apochromatické 5 krokové zväčšenie.

CJ-Optik vyrába stomatologické mikroskopy s ohľadom na minimalistický dizajn, ktoré zároveň ponúkajú exkluzívnu a perfektnú funkcionalitu. Táto značka prináša spojenie kvality nemeckej optiky s dokonalým dizajnom, vytvárajúc mikroskopy, pri ktorých nie je priestor pre kompromis.

Široké spektrum možností nájdete teraz ukryté v jednom kompletnom systéme vďaka mikroskopu Flexion Twin, ktorý premení množstvo doplnkov a možností do jedného, dokonalého celku. Rovnako ako v prípade oceneného modelu Flexion Advanced, všetko nevyhnutné príslušenstvo je súčasťou cenovo dostupného balíka.

Stomatológ môže rýchlo a jednoducho prepínať medzi dvoma typmi osvetlenia. Integrované nastavenie veľkosti osvetleného pracovného poľa chráni pacienta pred nežiaducim osvetlením. Počas odstraňovania zubného kazu spôsobuje UV svetlo fluorescenciu porfyrinov vo vnútri baktérií zubného kazu na oranžovo / červeno a zdravého zubu na zeleno. UV svetlo odlišne sfarbuje výplňové materiály, ako sú kompozity, cementy a iné, ako sfarbuje zdravú štruktúru zubov. Umožňuje tak následne minimalizovať odstraňovanie zdravých častí zuba a šetrí čas lekára a pacienta počas zákroku. Ďalej obsahuje AntiGlare, čiže mód bez nežiadúcich odleskov, Mód pre kompozity, ktorý môže pomôcť znížiť čas na tvorbu výplne, oranžový filter, ktorý zabraňuje vytvrdzovaniu kompozitu pri príprave výplní / adhezív a zelený filter pre zlepšenie viditeľnosti krvi v prípade chirurgických zákrokov.

Pre bližšie informácie o stomatologických mikroskopoch a pre zaslanie cenovej ponuky neváhajte kontaktovať nášho špecialistu na prístroje a zariadenia na mailovej adrese cirjak@dentonet.sk alebo telefonicky +421 901 771 731.

Veľmi ochotne pre Vás vypracujeme aj individuálnu cenovú ponuku podľa Vami požadovanej technickej špecifikácie.