Enamel PLUS – Kompozit modernej stomatológie

Enamel PLUS

V oblasti stomatológie sa neustále objavujú inovácie, ktoré umožňujú efektívne a šetrné riešenia pre pacientov. Jednou z revolučných značiek, ktorá vyniká v oblasti kompozitných materiálov, je Enamel Plus.

Aké sú jeho výhody?

  • Univerzálny prístup - Kompozit Enamel Plus sa vyznačuje univerzálnym prístupom k liečbe. Jeho široká využiteľnosť v stomatológii na veľké množstvo prípadov, ho robí výnimočne flexibilným nástrojom pre stomatológov. Čo je ešte dôležitejšie, je to opraviteľný materiál, ktorý umožňuje stomatológom neustále zdokonaľovať a obnovovať pacientov úsmev. Rovnako tak je aj prediktabilný, t.z. že už pri práci s ním viete predvídať, ako bude výsledok vyzerať.

  • Nerozoznateľný od prirodzeného zuba - Vďaka pokročilým technológiám a kvalitným komponentom, ktoré sú používané pri výrobe kompozitov Enamel Plus, je konečný výsledok nerozoznateľný od prirodzeného zuba. Pacienti môžu mať dôveru v to, že ich liečba bude nielen účinná, ale aj vizuálne atraktívna. Jeho vlastnosti sú navrhnuté tak, aby mimikovali estetiku a harmóniu prirodzeného zuba, či už ide o jeho farbu, pri ktorej viete individualizovať rekonštrukcie, alebo sklovinu, ktorá je na nerozoznanie od prirodzenej skloviny.

  • Opraviteľnosť aj po rokoch - Výnimočná opraviteľnosť kompozitu Enamel Plus nie je obmedzená časom. Bez ohľadu na to, kedy by bola potreba opravy, tento kompozit umožňuje okamžitý zásah a zachovanie kvality rekonštrukcie aj po rokoch.

  • Konzervatívny a tkanivo zachraňujúci - Kompozit Enamel Plus je konzervatívnym riešením, ktoré sa zameriava na zachovanie tkaniva bez invazívnych zákrokov. V porovnaní s niektorými inými metódami liečby umožňuje minimalizovať zásahy, čo vedie k lepšiemu zachovaniu prirodzených štruktúr zuba.

  • Možná oprava aj malých kúskov odlomeného zuba - Jeho mimoriadne vlastnosti umožňujú opravovať nielen bežné problémy, ale aj drobné odlomenia či defekty. Týmto spôsobom umožňuje precízne a účinné opravy bez nadmerného zásahu do štruktúry zuba, a vy môžete rýchlo a efektívne pacientovi priniesť požadovaný výsledok.

Objavte sety najpredávanejších produktov Enamel PLUS:

Enamel Plus HRi - Bio Function

Hlavné benefity:

  • Vysoko bio-kompatibilný materiál neobsahuje co-monoméry ani Bis-GMA, neobsahuje voľné nanočastice

  • Podobný oder (abrázia) ako má prirodzená sklovina

  • Mechanické a funkčné vlastnosti podobné zlatu

  • Ideálna leštiteľnosť a manipulácia

  • Vhodné pre priamu aj nepriamu techniku ošetrenia

  • Vysoká rádiopacita (250% v porovnaní s hliníkom)

  • Obsahuje fluorid 

Pedodontic Set

Štartovací set pre použitie v pedostomatológii. Najjasnejší typ skloviny Bio Function a najsvetlejšie dentíny. V jednotlivých materiáloch NIE SÚ uvoľňované ŽIADNE toxické látky. Vysoko stabilná živicová matrica neobsahuje Bis-GMA a iné voľné nanočastice v práškoch tvorených oderom, ktoré by mohli byť absorbované do organizmu. Neobsahujú organickú zlúčeninu Bis-GMA, ktorá v ľudskom tele vykazuje estrogénne charakteristiky, čo môže viesť k zdravotným problémom. Obsahuje agregované nanočastice, ktoré nemôžu preniknúť cez bunkovú membránu, na rozdiel od voľných nanočastíc, ktorých účinok na zdravie je stále predmetom výskumu.

Jedinečné vlastnosti Enamel Plus HRi Bio Function:

  • BIOKOMPATIBILITA - Inovatívne materiály UDMA a TcDDMDMA majú nulovú cytotoxicitu a neobsahujú organickú zlúčeninu Bis-GMA, ktorá v ľudskom tele vykazuje estrogénne charakteristiky, čo môže viesť k zdravotným problémom. Obsahuje agregované nanočastice, ktoré nemôžu preniknúť cez bunkovú membránu, na rozdiel od voľných nanočastíc, ktorých účinok na zdravie je stále predmetom výskumu. 

  • FYZIKÁLNE VLASTNOSTI - Pri použití polymerizačnej LED lampy (minimálny výkon 1000mW) zostávajú fyzikálne vlastnosti zachované do hĺbky 4mm. 

  • IDEÁLNA LEŠTITEĽNOSŤ - Materiál s vysoko jemným agregovaným sklom z kremičitanu bárnatého (0,3 μ) umožňuje vynikajúcu leštiteľnosť a dlhodobé zachovanie vysokého lesku.

  • FUNKČNOSŤ - Jediná kompozitná sklovina s mechanickými a funkčnými vlastnosťami ako má zlato typu III a prirodzená sklovina, ktorá si zachováva okluzálnu stabilitu v čase, vyhovuje nárokom neuromuskulárneho systému a z estetického hľadiska sa výborne integruje. Odtiene kompozitu vystavené nízkej úrovni oderu sú podobné prirodzenej sklovine.

  • VYNIKAJÚCA MANIPULÁCIA - Nová konzistencia materiálu umožňuje ideálnu manipuláciu a zaručuje optimálne tvarovanie aj pri rôznych teplotách v miestnosti. Kompozit sa nelepí na nástroj, ľahko sa s ním manipuluje a udržiava si daný tvar.

Enamel Plus HRi - Bianco Kit

Sada obsahuje najsvetlejší dentín (UD0) a najsvetlejšiu sklovinu (UE3), doplnené o  OBN (Opalescent Blue Natural) a IWS (Intensive White Spot), ktoré vám umožnia urobiť výplne prirodzene žiarivé či obnoviť individuálne vlastnosti zubov!

Nájdete v nej 4 striekačky po 2,5 gramu:

  • UD0 – najsvetlejší dentín
    Dokonale biely dentín s fluorescenciou, ktorý zabezpečuje zvýšenú priesvitnosť, je kalibrovaný na prirodzený dentín. Tento kompozit je ultraľahký, vhodný na vybielené zuby, taktiež je univerzálny (nízka, stredná a vysoká hodnota). Vytvára neviditeľný okraj vďaka vysokému indexu lomu, takže sa nemusíte báť žiadneho „skleneného efektu“, ktorý by znížil hodnotu náhrady. Vychádza z prirodzenej anatómie zuba s vysokou odolnosťou proti abrázii. Pri rekonštrukcii zuba získava farbu svojho okolia.

  • IWS – Intensive White Spot
    Extrémne biela intenzívna sklovina na reprodukciu bielych škvŕn a zafarbenia pre master techniku ​​používanú pri rekonštrukcii zubov s veľmi zložitými vlastnosťami

  •  OBN – Opalescent Blue Natural
    Slúži na obnovenie priesvitnosti a opalescencie v incizálnom okraji. Ide o jediný kompozit, ktorý neobsahuje žiadne pigmenty. Jeho výnimočnosť zabezpečuje špeciálne plnivo, vďaka ktorému dokáže reprodukovať opalescenciu a priesvitnosť zuba. Čo je opalescencia a kde ju nájdeme? Ide o jav, pri ktorom je teleso strednej priehľadnosti (napr. sklovina v incizálnej oblasti a na proximálnych plochách), osvetlené polychromatickým svetlom, odráža modré svetlo a prepúšťa do neho ružovo-oranžové svetlo. V prirodzenom zube sa fenomén opalescencie vyskytuje iba v oblasti skloviny. 

  • UE3 - Najjasnejšia sklovina
    Používa sa pri vybielených alebo jasne bielych zuboch. Ide o svetlom tuhnúci rádioopákny kompozit pre priame a nepriame rekonštrukcie frontálneho a distálneho úseku

Hlavné výhody Enamel Plus HRi

  • Kompozitá podobné prírodnej sklovine

  • Mechanické a funkčné vlastnosti

  • Ideálna leštiteľnosť a vysoká stálosť lesku

  • Ideálna manipulácia: nelepia sa na nástroj

  • Vynikajúca tvarovateľnosť

  • Vhodné pre priamu a nepriamu techniku

  • Vysoká rádioopacita

  • Obsahuje fluorid

Ohrievačka kompozitných striekačiek

Elimináciou vzduchových bublín umožňuje ENA Heat hladkú aplikáciu kompozitu, čím zlepšuje celkovú kvalitu zubných náhrad. Jednou z kľúčových výhod použitia ENA Heat je vyššia miera konverzie, ktorá sa premieta do úplnejšieho polymerizačného procesu. Uskutočnené výskumy a testy ukázali, že zahrievanie kompozitu má pozitívny vplyv na jeho tvrdosť a odolnosť proti oderu. To znamená, že náhrady vytvorené z vyhrievaného kompozitu pomocou ENA Heat sú trvanlivejšie a odolnejšie voči poškodeniu.

ENA Heat má dva programy, ktoré umožňujú jeho prispôsobenie rôznym zubným ošetreniam.

Prvý program udržuje teplotu na 39°C, čo je ideálne pre prácu s nahriatym kompozitom pri výplniach a modelovaní. Tento program zaisťuje optimálnu plasticitu a jednoduché použitie pri formovaní zubných náhrad.

Druhý program zvýši teplotu na 50 °C, čo je ideálne na cementovanie protetických prác. Vyššia teplota umožňuje spoľahlivé a trvalé spojenie a zaisťuje odolnosť zubnej protetiky.

Pre bližšie informácie o produktoch Enamel Plus neváhajte kontaktovať našich obchodných zástupcov:

Ing. Štefan Migaľa
Zastúpenie pre  BA kraj
mobil: +421 904 618 390
e-mail: migala@dentonet.sk

 Mgr. Jana Žáková
Zastúpenie pre ZA, TN a TT kraj
+421 901 771 722
e-mail: zakova@dentonet.sk

Marek Onderišin
Zastúpenie pre PO a KE kraj
mobil: +421 903 618 390
e-mail: onderisin@dentonet.sk

*Tento článok slúži na marketingové účely